Kosárlabda

2024.05.08. 20:47

Érzelmes búcsút vettek Djokics Zseljkótól (képgalériával)

Mindenki megköszönte Djokics Zseljkónak, hogy az egyik legsikeresebb hazai kosárcsapattá tette a KSC Szekszárdot.

Teol.hu

Tarr János, Djokics Zseljko és a történelmi bronzot szerző csapat

Fotó: Makovics Kornel

Örömünnep volt szerdán este a szekszárdi városi sportcsarnokban. Amint megszólalt a duda a Sopron Basket elleni bronzmeccs harmadik felvonásán, hatalmas ünneplés kezdődött. Egy viszontagságos, sok nehézséggel tarkított év után szerezte meg a bronzérmet a Tarr KSC, amely fantasztikus játékkal verte meg az ország legsikeresebb csapatát, a Sopron Basketet. 

Érzelmes meccs volt, már két napja mindenki tudta, hogy Djokics Zseljko ezen a találkozón köszön el a KSC-től. A vajdasági szakember nyolc és fél év után hagyja el azt a klubot, amelyet sosem látott magasságokig juttatott. A magyar bajnokságban négyszer volt ezüstérmes (mindannyiszor a Sopron ellen vívta a döntőt), s most egy bronzzal is megfejelte ezt a kollekciót. 

A Magyar Kupában egy arany, két ezüst és két bronz jutott a szakembernek a KSC élén, amellyel sikerült egy bronzérmet nyernie 2021-ben az Európa-kupában, s két alkalommal az Euroligában is megmérethette magát a klub – a török sztárcsapat, a Fenerbahce elleni, kétszeri hosszabbítás után kivívott sikert soha sem fogja elfelejteni senki. 

A klub nevében Tarr János, a névadó vállalkozás ügyvezetője és Szabó Gergő ügyvezető-elnök, a város nevében Gyurkovics János alpolgármester köszönt el a szakembertől, akitől a Kadarka Brigade is elbúcsúzott. 

Amikor Djokics Zseljko Szekszárdra érkezett, azt ígérte, hogy a kiváló helyi borok szintjére próbálja meg felhozni a kosárlabdát – most úgy távozhat, hogy ma már szinte majdnem egy lapon emlegetik a kettőt. 

A 48 éves szakember Pécsett fog dolgozni a jövőben, azt pedig, hogy ki lesz az utódja, a következő napokban jelenti be a klub. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!