A mese életre kel

2017.09.12. 11:40

A Trónok harcáról nevezhetnek el melbourne-i metróállomásokat

Most már sehogy sem szabadulhatunk a világhírű sorozattól.

SAINT-PETERSBURG, RUSSIA - AUGUST 16: American writer George R. R. Martin attends a press conference in St. Petersburg, Russia on August 16, 2017. Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency

Fotó: Anadolu Agency

Na nem mintha szeretnénk.

George R. R. Martin, a regényfolyam szerzője is „hízelgőnek” nevezte, hogy az új melbourne-i metróállomások nevéről folyó közönségszavazásban a Trónok harcából származó elnevezések vezetnek.

Az ausztráliai Viktória állam kormánya által meghirdetett szavazás október 22-én zárul, és egyelőre az élvonalban szerepelnek a Martin regényéből és annak nyomán készült, világszerte népszerű tévésorozatból származó nevek.

Martin szerint az olyan nevek közül, mint a Highgarden, Eyrie, Dorne vagy Westeros, némelyek jobban, mások kevésbé felelnének meg, de mindegyiket messze

„veri a Station McStationface elnevezés”.

A Winterfell (Deres) is jól hangzik állomásnévként, attól eltekintve, hogy a szerző szerint Ausztráliában valójában nincs is igazi tél – tette hozzá.

Borítókép: George R. R. Martin

 AFP / Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!