iPhone, te csodás!

2019.03.14. 09:46

Életet mentett a nem rendeltetésszerű telefonhasználat

Okostelefonja éppenséggel egy kilőtt nyílvesszőtől védte meg az ausztrál férfit.

Fotó: Shutterstock

Történetesen iPhone óvta meg az épségét, bár ennek a ténynek az igazán sokszínű hírhez nem túl sok köze van: bármelyik telefon megtette volna.

A történet az ausztráliai Sydney-től 750 kilométerre, északra lévő Nimbin városában játszódott: ez az a település, amelyik a helyieknek az évenként megrendezett húshagyó keddi (nem elírás!) marihuánafesztiváljáról ismert.

A negyvenhárom éves férfira lakása előtt egy ismerőse támadt rá íjjal és nyílvesszővel

- ez áll a Richmond rendőrségi körzet közleményében.

Fotó: news.com.au

A harminckilenc esztendős nyilas rálőtt az áldozatára, aki viszont éppen felemelte a telefonját, hogy lefotózza a támadást.

A nyílvessző átfúrta az okostelefont,

amely kisebb sérülést okozva a férfi állának csapódott. A rendőrség szerint a mobil okozta ütés nem igényelt orvosi ellátást.

A támadót a helyszínen letartóztatták, a közeli rendőrőrsre vitték, vádat emeltek ellene, majd feltételesen szabadlábra helyezték, hogy áprilisban megjelenjen a bíróság előtt.

Az iPhone sorsa ismeretlen, valószínűleg nincs szerviz, amelyik megjavíthatná: az Apple igazán küldhetne szerencsés vevőjének egy másikat, mert a nyilas hír akkora visszhangot keltett, hogy ingyenes reklámként körbejárta a világsajtót.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!