Játszik vagy nem?

2019.12.30. 14:55

Ultramonitorok jönnek munkához és játékhoz

Az új ergonomikus dizájn kényelmet és hatékonyságot, a legújabb 1 ms-os válaszidejű IPS kijelző pedig 4K játékélményt kínál.

Forrás: Shutterstock

Hamarosan, a 2020-as CES-en, Las Vegasban mutatkoznak be az LG Ultra monitorcsaládjának legújabb tagjai: a prémium monitorok piaci szegmensében vezető szerepet betöltő LG UltraFine, UltraGear és UltraWide modelljei a CES legjobb innovációinak járó díjat (CES Innovation Awards) is kiérdemelték.

UltraFine Ergo kijelző

A 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat kiérdemlő, 32 colos UltraFine „Ergo” 4K Ultra HD monitor egy készülékben egyesíti a színhűséget, az ergonomikus dizájnt és az egykábeles USB-C megoldást, amely funkciók együtt verhetetlen teljesítményt és felhasználói kényelmet, valamint letisztult asztali elhelyezést kínálnak otthon és az irodában egyaránt.

Az ergonomikus kijelző garantálja a sorozat készülékeire jellemző kiemelkedő képminőséget, a tökéletes részletességgel, színhűséggel és pontossággal megjelenő nagyfelbontású képekkel pedig a monitor több mint ideális a tartalomkészítők számára.

Az LG Ergo monitort kifejezetten munkához fejlesztették azoknak, akik jelentős mennyiségű időt töltenek az asztaluknál ülve. Ez a technológiailag és ergonómiailag fejlett, különleges, széles tartományban mozgatható és állítható, kar formájú állvány lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljesen személyre szabott munkaállomásokat alakítsanak ki. Az állványa a falhoz közel, de a faltól távolabb is elhelyezhető akár szemmagasságban, akár az asztallaphoz közel engedve. Még teljesen hátrafelé is fordítható, így akár a monitoron megjelenő információkat kényelmesen megoszthatjuk a velünk szemben ülő munkatársunkkal.

UltraGear gaming

A nemrégiben bemutatott, első 1 ms válaszidejű IPS GTG (Gray-to-Gray) kijelzője már demonstrálta, hogy az LG játékosoknak szánt monitorai magasra teszik a lécet a gyorsaság, teljesítmény és gyönyörű látvány terén.

A 27 hüvelykes UltraGear 4K UHD monitor szintén kiérdemelte a CES legjobb innovációinak járó díjat. A készüléket 1 ms válaszidejű Nano IPS kijelzővel látták el, amely 144 Hz-es — túlkalibrálással 160 Hz-es — képfrissítési rátára képes. A monitor lehetőséget ad a gamereknek a hardveres kalibrálásra is, így IPS technológiájának precíz színmegjelenítési képessége maximálisan kihasználható.

A VESA DSC (Display Stream Compression, 3:1 arányú tömörítést kínáló kódolás) technológia támogatását egyetlen DisplayPort kábel biztosítja, amely virtuálisan veszteségmentes teljesítményt kínál a 4K UHD képek feldolgozásakor.

2020-as LG UltraWide

Az ultraszéles monitorok piacvezető gyártójaként számon tartott LG új, 38 collos, ívelt képernyőjű, UltraWide QHD+ kijelzője szintén elnyerte a CES innovációs díját. A 3840 x 1600 képpontot megjelenítő monitort 1 ms válaszidejű Nano IPS kijelzővel szerelték fel, amely amellett, hogy 144 Hz-es képfrissítési rátára képes, NVIDA G-SYNC kompatibilis is.

A Thunderbolt 3 csatlakozónak köszönhetően a monitor bármilyen munkaállomást kiegészít. Mivel a díjnyertes modell egy 16:9-es képarányú, Full HD (1920x1080 pixeles) monitorhoz képest háromszor több képpontot jelenít meg, kiválóan alkalmas a párhuzamos munkára, vagyis a felhasználó egy képernyőn írhat például kódot, szerkesztheti és ellenőrizheti az elkészült tartalmakat. A készülék Nano IPS kijelzője ráadásul a DCI P3 színtér 98 százalékát lefedi, így természetes, valósághű képek megjelenítésére képes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!