Felmérés

2022.05.30. 10:47

A többség már a mobiljával szeret fizetni

A válaszadók csaknem fele bankkártyájának PIN-jére sem emlékszik a mobilfizetés miatt.

Folytatja a menetelést a mobilos érintés nélküli fizetés, a kártyakibocsátással foglalkozó Marqeta három kontinensen 4000 válaszadó segítségével végzett kutatása szerint a megkérdezettek 61 százaléka már annyira megbízik a mobilfizetésben, hogy nem fél otthon hagyni a pénztárcáját. A 18–24 év közötti, avagy Z generációs fiatalok körében sokkal magasabb, 77 százalék ez az arány – írja az Origo.

A megkérdezettek közül ezren britek voltak, esetükben háromnegyed a pénztárcát már rutinosan otthon hagyók aránya, 96 százalékuk használt az elmúlt évben érintés nélküli mobilfizetést. Kissé sokkoló, de 42 százalékuk már a bankkártyájának PIN-jére sem emlékszik a mobilos fizetés miatt, specifikusan a 18–24 évesek körében 54 százalék ez az arány.

További érdekesség, hogy a brit válaszadók fele két kezén meg tudja számolni a bankfiókokban történt ügyintézéseinek a számát, a Z generációsok felétől pedig teljesen idegen a bankfiókban való ügyintézés gondolata. A megkérdezettek 63 százaléka szerint a készpénz idővel teljesen el fog tűnni, 59 százalék pedig elképzelhetőnek tartja, hogy ez akár a következő öt–tíz évben megtörténhet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!