Egyperces

2017.04.14. 17:48

Igazán grandiózus, ahogyan lefestenek egy repülőt (videó)

Címkék#Hírkereső

Ilyet nem lát az ember a sarki műhelyben.

BAMA

A Virgin Australia légitársaság gépei nemrégiben új külsőt kaptak. Ehhez viszont először meg kellett szabadítani őket a régi designtól.

De hogy festenek le egy repülőt? Tulajdonképpen ugyanúgy, ahogy bármi mást, csak sokkal jobban néz ki az egész. Az óriási gépmadarat először letakarják – mint a bútorokat a szobafestésnél. Minden olyan dolgot bebugyolálnak, aminek baja eshet, majd jönnek az ufókutatónak kinéző overálos festők, akik először szépen lesúrolják a logót, majd hígítót permeteznek a gépre, amitől a festék egy éjszaka alatt magától leolvad. Ezután felskiccelik az új logót, majd a kívánt színűre festik az egész gépet.

Bár leírva egyszerűnek és gyorsnak tűnhet, azért nem kevés időbe telt a dolog. Egy repülőt 11 nap alatt varázsoltak újjá, a művelethez pedig gépenként 68 gallon festéket használtak fel. A végeredményt látva azonban kétségkívül megérte.

 

(A videó lényegi része 0:25-nél kezdődik)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!