Teljesítmény

2017.08.19. 17:21

Térdig járta a lábát

Na jó, a magyar kifejezés kicsit túlzás, de a talpa mindenesetre biztosan megkérgesedett annak a mezítlábas távgyaloglónak, aki mindössze nyolcvanhat nap alatt egy északnémet szigetről lebattyogott Svájcba.

Aldo Berti prepares for his attempt at breaking the world record in barefoot walking in Sassnitz, Germany, 28 May 2017. The man from the Black Forest region intends to embark on his trip from Sassnitz located on Ruegen island on 29 May 2017. The therapist from Villingen wants to break the current record from 2016 by covering a distance of some 2,100 kilometres on his tour from northern Germany to Switzerland within 86 days. Photo: Stefan Sauer/dpa-Zentralbild/dpa

A séta legtöbbünk szemében csupán eszköz ahhoz, hogy eljussunk az egyik helyről a másikra. Pedig sétálni céltalanul is nagyszerű dolog, és nem mellesleg még kimondottan egészséges is. Akkor is, ha lábbeliben tesszük, de akkor különösen, ha mezítláb vágunk útnak. Persze hogy így is maradjon, vigyázzunk, hová és mibe lépünk!

Erről valószínűleg sokat mesélhetne nekünk Aldo Berti német mezítlábas távgyalogló, aki új világcsúcsot állított fel augusztus 19-én, amikor szűk három hónapnyi gyaloglás után az észak-németországi Rügenből megérkezett a svájci Einsiedelnbe, a két város között megtéve 2120 kilométert.

Még pihe-puha talpakon – a túra indulásakor az északnémet Rügen szigetén május 28-án. Fotó: AFP / Stefan Sauer / dpa-Zentralbild / dpa

A sportember elmondta: az úton töltött nyolcvanhat nap alatt sokat tapasztalt és önmagát is sokkal jobban megismerte. Az emberekről csupa pozitív tapasztalatot gyűjtött, sokan segítettek neki útközben, ezért – amint fogalmazott – csak a természeti akadályok miatt kellett aggódnia: a legrosszabb a forró aszfalt volt, amit a sorban a jégeső követett.

Immár a célban, boldogan – a bő kétezer kilométeres gyaloglás megkérgesítette Aldo Berti talpán a bőrt. Fotó: MTI /EPA / Urs Flüeler

(Borítókép: AFP / Stefan Sauer / dpa-Zentralbild / dpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!