sportnak sem utolsó

2017.09.04. 18:10

Ön hány korsót bírna el egyszerre?

Ha világrekordra készül, 40 méterre kell őket elcipelni.

Abensberg, 2017. szeptember 4. A német Oliver Strümpfel 27 söröskorsóval a kezében az alsó-bajorországi Abensbergben tartott söröskorsócipelõ-versenyen 2017. szeptember 3-án. Strümpfel a 2014-es korábbi világrekordját döntötte most meg, akkor 25 söröskorsóval bírt. Most kétszer indult el a söröskorsókkal, hogy megtegye a versenyben elõírt 40 méteres távolságot, és már az elsõ alkalommal sikerült neki az új rekord, mivel a 27 kriglibõl egyet sem ejtett le, illetve egyikbõl sem löttyintett ki a megengedettnél többet. Másodjára 31 korsóval tette meg a kijelölt távolságot, ám ekkor az egyik korsó leesett a tálcáról, egy másikból pedig kilöttyent tartalmának több mint 10 százaléka. (MTI/AP/DPA/Matthias Balk)

Saját világrekordját megdöntve 29 egyliteres teli söröskorsóval sikerült megtennie 40 métert egy német férfinak vasárnap az alsó-bajorországi Abensbergben rendezett söröskorsócipelő-világbajnokságon.

Oliver Strümpfel kétszer indult el a söröskorsókkal teli tálcákkal, és már az első alkalommal sikerült neki az új rekord, mivel a 27 krigliből egyet sem ejtett le, illetve egyikből sem löttyintett ki a megengedettnél többet. Másodjára 31 korsóval tette meg a kijelölt távolságot, ám ekkor az egyik korsó leesett a tálcáról, egy másikból pedig kilöttyent tartalmának több mint 10 százaléka, így végül 29 korsó sikeres végigcipelését írták neki jóvá.

A korábbi világrekordot 2014-ben állította fel Strümpfel 25 söröskorsóval. A férfi csalódott, hogy idén a második kísérlet nem sikerült teljesen, és a következő Gillamoos alkalmával akarja bebizonyítani, hogy igenis képes 30 korsónál több sör elvitelére.

A rekorder az elmúlt hónapokban rendszeresen gyakorolt mind az erőt, mind a technikát tekintve. Harminc nagykorsó sör 70 kilót jelent.

(Borítókép: MTI/AP/DPA/Matthias Balk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!