csak semmi pánik

2017.12.27. 16:32

Egy szakács kofferje okozott riadalmat Svájcban

„Vigyázz, veszélyes” – állt a bőröndön.

Konyhakésekkel teli, vonaton felejtett bőrönd okozott riadalmat Svájcban kedden este, a hatóságok terrorcselekménytől tartottak, így kiürítették a szerelvényt.

Az északkeleti St. Gallen kantonban közlekedő vonat utasai egy gazdátlan bőröndre lettek figyelmesek, amelyen a Vigyázat, veszélyes – fegyver felirat és robbanásokat ábrázoló rajz szerepelt.

Rohrschach állomáson megállították a vonatot, amelyhez nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a helyzet tisztázásáig a mintegy ötven utast leparancsolták a szerelvényről.

Mivel a bőröndön találtak egy telefonszámot is, hamar sikerült előkeríteni a tulajdonost, akit a helyszínre vittek, hogy kinyittassák vele a poggyászt. Mint kiderült, a bőröndben egy hobbiszakács konyhakéskészlete rejtőzött.

A férfi az előző állomáson, Landquartban szállt le, és a vonaton felejtette a bőröndöt. Mint elmondta, a riadalmat keltő felirattal és ábrákkal saját gyerekeit akarta elijeszteni attól, hogy felnyissák a késes bőröndöt.

Borítókép: static.pexels.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!