nagy fogás

2020.02.18. 11:00

Elfogták Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjét

Carlos Alberto Salazart azzal gyanúsítják, hogy együttműködik egyebek közt az Egyesült Államokban is aktív Sinaloa nevű nemzetközi droghálózattal.

Bogotá, 2020. február 18. A kolumbiai rendõrség által 2020. február 17-én. közreadott kép Carlos Alberto Salazarnak, Kolumbia legnagyobb heroinkereskedõjének (b2) az elfogásáról Bogotában. Salazar csoportja Közép- és Észak-Amerikába csempészett kábítószert, többek közt kolumbiai egyetemekrõl toborzott vegyészmérnökök segítségével. MTI/EPA/Kolumbiai rendõrség

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kolumbiai rendőrség

A kolumbiai hatóságok elfogták a latin-amerikai ország legnagyobb heroinkereskedőjét, Carlos Alberto Salazart – közölte a kolumbiai rendőrség helyi idő szerint hétfőn.

A kábítószer-ellenes ügyosztály vezetője, Ángel Alexander Galvis ezredes azt mondta, hogy

Salazart még januárban, a közép-kolumbiai Pereirában fogták el, amikor jegyet készült venni egy focimeccsre.

Washington korábban már kérte Salazar kiadatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy együttműködik egyebek közt az Egyesült Államokban is aktív Sinaloa nevű nemzetközi droghálózattal.

A mexikói központú Sinaloát az Egyesült Államok hatóságai a világ legnagyobb kábítószer-kereskedő hálózatának tartják.

Salazar csoportja Közép- és Észak-Amerikába csempészett kábítószert, többek közt kolumbiai egyetemekről toborzott vegyészmérnökök segítségével. A drog egy részét Mexikóban állították elő. A rendőrség szerint ezen a módon évente 100 kilogrammnál több heroin is az Egyesült Államokba juthatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!