Járvány

2020.05.19. 17:16

Két repülővel mentették a csirkéket egy tojásfarmról

A járvány miatt halál várt volna a szárnyasokra.

Forrás: Shutterstock

Egy amerikai állatmentő szervezet két repülőgépen mintegy ezer csirkét mentett ki egy iowai tojásfarmról, ahol a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés miatt el akarták pusztítani az állatokat.

A csirkék megérkezésük után orvosi vizsgálaton estek át a Kalifornia északi részén lévő menhelyen. A következő napokban először fogják látni és érezni a napot, lábuk először érinti a földet – közölte az Animal Place állatvédő szervezet. Bár megmentettek ezer csirkét, a névtelenséget kérő farm 140 ezer csirkéjének nagy részét elpusztították a szervezet szerint.

Hannah Beins, az Animal Place vezetője a helyi sajtónak elmondta, hogy a farm a koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségei miatt döntött úgy, hogy megöli az állatokat.

A farmerek több helyen erre kényszerülnek, mivel sok esetben nem tudják piacra vinni őket az ellátórendszer összeomlása miatt, holott jelentős a kereslet az élelmiszerek iránt.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!