elszaladt

2020.06.22. 21:46

Medvét fotóztak Érsekvadkertnél

Egy ideje már rebesgették a településen, hogy egy barna medve járja a környező erdőket.

Forrás: nool.hu

Fotó: b

A feltételezést alátámasztja Bakó Norbert, fakitermelő is, aki a közösségi oldalán osztotta meg az állattal való találkozás részleteit, egy fotó társaságában – számol be a nool.hu.

„A medve egy kanyar után várt, két lábon állva – semmiféle agresszió nem volt benne, csupán az autót halhatta, ahogy közelít felé, és gondolom körbenézhetett. Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd hasra dobta magát és elszaladt. Magam sem akartam elhinni, utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla” – idézte a lap Bakó Norbert szavait.

Fotó: Bakó Norbert / nool.hu

Senkiben nem szeretnék pánikot kelteni, nincs is rá semmi ok, viszont szeretnék mindenkit elővigyázatosságra inteni! – tette hozzá.

Az ügyben a portál megkereste dr. Őszi Attila Csabát, a község polgármesterét is, aki válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem rendelkezik hivatalos információval az esettel kapcsolatban.

A lap úgy tudja a helyiek egyelőre arra várnak, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakértője megerősítse a barnamedve jelenlétét Érsekvadkert környékén.

Idén ez már a harmadik medveészlelés Nógrád megyében. Először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült vadkamera felvétel egy anyamedvéről és bocsairól, egy hónappal később pedig valószínűleg ugyanezt a medvecsaládot látták Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen – összegzi a korábbiakat a Nool.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!