árulják

2020.08.16. 14:50

Pókeren nyerték, most vagyonokat ér egy gyönyörű magánsziget

Az elképesztően látványos tengeri földdarabnak kalandos története van, mostani tulajdonosai a járvány miatti kényszerű karantént töltötték ott.

Forrás: Shutterstock

Mintegy 17 millió amerikai dollárért, azaz mintegy 5,1 milliárd forintért került most piacra a Pumkin Island nevű kicsiny paradicsom Ausztrália partjainál. Jelenlegi tulajdonosa egy házaspár, melynek tagjai itt vészelték át a járvány miatti korlátozások időszakát.

A Pumpkin Island teljesen fenntartható módon működik:

a szigeten álló nyaralóházat szél- és napenergia szolgálja ki, valamint az esővizet összegyűjtő és fogyasztásra alkalmas ivóvízzé átalakító rendszer is működik rajta.

Bárki is lesz a sziget új tulajdonosa, az a pazar óceáni környezet és a fenntartható módon üzemelő infrastruktúra mellé számos bónuszt kap: óceánra néző bungalókra, helikopter-leszállóra, egy 36 utas szállítására képes hajóra, egy osztrigabárra és egy könyvtárra is szert tesz. A területen található kicsiny faházakban összesen 34 vendéget lehet elszállásolni.

A Pumpkin Island egyébként hivatalosan az első, teljesen karbonsemleges ausztrál sziget.

A Business Insider összeállításából az is kiderül, hogy a szigetnek igen kalandos története van – írja az Origo.

Korábban egy osztrigafarmot működtető férfi tulajdonában volt, még az 1960-as években. Egy számára rosszul végződött pókerjátszma következében azonban elvesztette azt: a történet szerint a Mason-házaspár annyira beleszeretett a szigetbe, hogy mindenáron megvásárolta volna Snigger Findlay-től. Csakhogy ő nem akarta eladni, így végül Roger Mason pókerpartira hívta, melynek tétje a sziget volt. Mason nyert, a földdarab gazdát cserélt úgy, hogy az új tulajdonosnak az egész ügylet 78 dollárjába került. A Mason-család után a sziget később egy másik famíliához került: a Rumble-család 909 ezer dollárért jutott hozzá 2003-ban.

2012-ben és 2013-ban, a földdarabot bérbe adták egy sörgyártó vállalatnak, amely egyik nyereményjátékának promóciójához használta: ugyanis a szerencsés nyertesek vakációra mehettek oda.

Mostani tulajdonosai elmondták: gondtalanul és minden szempontból rendben teltek el idén a kényszerű bezártság hetei szigetükön. Az eladás mellett azért döntöttek, mert Új-Zélandon élő családjukhoz közelebb szeretnének inkább letelepedni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!