Izgalmas megmérettetés

2021.09.13. 16:25

Nemzetközi versenyen taroltak a magyar bohócok

A Comediada Clown and Mime Fesztivál a világ egyik leghíresebb bohóc és pantomimes seregszemléje.

Forrás: BIAK

Az ukrajnai Odesszában, a Comediada Clown and Mime Fesztiválon nyert különdíjat a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium felnőtt bohócképzésének idén tavasszal végzett osztálya. A kitüntetett csapatba Méhes Csaba és Greifenstein János tanítványai, Mucsi Gergely, Tenger George Edward, Takács László, Simon Mimi, valamint Gyarmati Anikó tartoznak.

A Fővárosi Nagycirkusz honlapján megjelent cikk beszámolt arról, hogy Comediada Clown and Mime Fesztivál egy nemzetközi seregszemle, amelyre számos ország bohócai és pantomimesei gyűlnek össze. A résztvevők között vannak kezdők és hivatásosak is, akik a rendezvényen megismerhetik egymást, tájékozódhatnak a különböző stílusokról, irányzatokról és trendekről, illetve összemérhetik tudásukat.

A Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium bohócképzésének csapata egy 12 perces produkcióval szerepelt a rendezvényen. Az előadást egy kilenc tagból álló szakmai zsűri értékelte. Az iskola képzésére, amelynek keretében a tanulók pantomimet, bohóctechnikát, színészmesterséget, akrobatikát, zsonglőrködést, táncot és zenei alapismereteket tanulnak, érettségi után lehet jelentkezni.

A Grand Prix-díjas Méhes Csaba, akinek előző osztályát 2019-ben elismerték Odesszában a legjobb rendezés és forgatókönyv díjával, elmondta, a rendezvényen rengeteget lehet tanulni a különböző stílusú fellépőktől. Továbbá hangsúlyozta, hogy a fesztivál részét képező workshopokon is sokat fejlődhetnek a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!