1907-ben épült

2021.10.08. 13:43

Több mint 131 ezer fontért kelt el Micimackó ikonikus hídja

A. A. Milne Micimackó-történeteinek ikonikus hídja több mint 131 ezer fontért kelt el egy angliai árverésen – adta hírül a BBC News.

Winnie l Ourson Bienvenue dans la foret des reves bleus Winnie the Pooh 2011 Real Steve Anderson et Don Hall. COLLECTION CHRISTOPHEL Walt Disney Pictures / Walt Disney Animation Studios; Winnie l Ourson Bienvenue dans la foret des reves bleus Winnie the Pooh 2011 Real Steve Anderson et Don Hall. COLLECTION CHRISTOPHEL Walt Disney Pictures / Walt Disney Animation Studios (Photo by Walt Disney Pictures / Walt Disn / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: Walt Disney Pictures/ Collection Christophel/AFP)

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója, A. A. Milne gyakran játszott fiával, Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált a Százholdas Pagonyban.

A hidat 1997-ben lebontották, mivel elkopott a sok-sok látogató alatt, és a Walt Disney vállalat segítségével egy újat építettek.

Az eredeti hidat az ashdowni erdő központjában megőrizték, és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott rá, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótolták ki a hiányzó elemeket, és a teljesen felújított hidat kínálták árverésre.

A Summer Place aukciósház szakemberei mintegy 60 ezer fontra becsülték az árát, de titkon remélték, hogy akár 240 ezer fontot is fizethet érte új tulajdonosa.

Micimackó hídja
Fotó: Summers Place Auctions / AFP

Az aukciósház a világ minden tájáról kapott ajánlatot a hídra. „Felvillanyozott minket a hatalmas globális érdeklődés, de örülünk annak, hogy hazánkban marad a híd” – mondta James Ryland, az aukcióért felelős szakember.

A vevő Lord De La Warr, akinek Buckhurst Park nevű birtoka Kelet-Sussex grófságban van. A birtok része az az erdő – az Ötszáz Holdas Pagony –, amely a Micimackó-történetek Százholdas Pagonyát ihlette. „Büszkén állítjuk ki a hidat a birtokon” – mondta Lord De La Warr, aki reményének adott hangot, hogy sok gyermek és felnőtt fogja megcsodálni az eredeti hidat birtokán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!