Ünnepi programok

2022.04.12. 14:35

Nyuszisimogató várja a gyerekeket húsvétkor az állatkertben

Látványetetéssel, állatbemutatóval, kézműves programokkal és nyuszisimogatóval is készül a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszakban a gyerekeket nyuszisimogatóval, szombaton és vasárnap kézműves foglalkozásokkal várják a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A programok között merüléses cápaetetés, cápatréning, sörényes hangyász látványetetés, bonsai bemutató, trópusi növényszemle, oroszlánfóka tréning és elefántiskola is szerepel.

A nemrég született kecskegidákat, kisbárányokat és az Ella nevű kis bocit a háziállatokat bemutató Majorságban, a veszélyeztetett fajnak számító arany oroszlánmajom-kölyköket a Pálmaházban tekintheti meg a közönség. Továbbra is látható a csaknem egyéves kis elefánt, két párduckölyök és az óriásvidrakölykök is.

Pénteken a húsvéti programok mellett egy születésnapot is ünnepel az állatkert. Liesel, a kert legidősebb gorillája ugyanis ezen a napon tölti be 45. életévét. Az ünnepeltet délelőtt 10 órakor köszöntik fel, ezt követően pedig egészen délután 4-ig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában. Az innen a Varázshegy felé vezető üvegfolyosó egyúttal egy kiállításnak is helyet ad az Egy hely, ahol jó lenni című rajzpályázat válogatott alkotásaiból.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!