Katasztrófa

2022.07.05. 15:42

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni

Keddre virradóan újabb repülők és helikopterek érkeztek az érintett helyszínekre, tűzoltófelszereléssel a fedélzetükön.

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni – közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Itea kikötőváros közelében több faluból evakuálni kellett a lakosokat a tűzvész miatt hétfőn, a tőle néhány kilométerre fekvő Ámfissában pedig olajfaültetvényeket pusztítottak el a lángok.

Keddre virradóan újabb repülők és helikopterek érkeztek az érintett helyszínekre, tűzoltófelszereléssel a fedélzetükön.

Az ERT arról is beszámolt, hogy az ország keleti részén fekvő Kranidi városában egy egész szállodát kellett kiüríteni.

Görögországban nem ritkák az erdőtüzek. Nyáron  a magas hőmérséklet, a hosszan tartó szárazság és az erős szelek miatt fokozott óvatosságra intenek a meteorológusok, a mostani tüzeknél pedig az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem.

Múlt héten bejelentették, hogy a nyár folyamán az Európai Unió több tagállamából is érkeznek tűzoltók Görögországba, hogy segítsék kollégáikat az erdőtüzek elleni küzdelemben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!