Életmód

2010.03.30. 09:25

Tíz jel, hogy nem ő az igazi

Honnan tudod, hogy érdemes-e vele hosszú távon tervezned? Mik azok a jelek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod, mielőtt elkötelezed magad?

NANA.HU

Van, aki kezdettől fogva tudja, hogy a jövőbeli férjével hozta össze a sors. Ez a ritkább eset, hiszen a legtöbben kezdetben ízlelgetjük a kapcsolatot, és menet közben derül fény sok mindenre, ami meghatározza, vajon tényleg összekötnénk-e az életünket a másikkal. Mi van akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy ő a megfelelő társ számodra? Mielőtt komolyabban elköteleznéd magad, érdemes megvizsgálni néhány dolgot. Az alábbi tíz jel azt mutatja, hogy vagy nem ő az ideális partner, vagy van még min dolgozni, mielőtt megállapodnátok egymás mellett.

1. Egy egész listád van olyan dolgokról, amit máshogy kéne tennie ahhoz, hogy működjön a kapcsolatotok

Ha ennyire zavarnak a hibái, akkor vagy nem ő a megfelelő társ számodra, vagy te magad nem állsz készen egy komoly kapcsolatra. Ha elengeded, azzal időt adsz magadnak a fejlődésre, vagy lehetőséget, hogy megtaláld azt, akit el tudsz fogadni mindenestől.

2. Nem bízol benne

Egy kis adag féltékenység még egészséges is, és fenntart valamiféle állandó érdeklődést a másik felé. Ám ha azon kapod magad, hogy titokban az e-mailjei között turkálsz, vagy megőrülsz, ha nélküled megy valahova, akkor ott valami nincs rendben. Ha olyan dolgokat tesz, ami érthető módon kiváltja benned ezt a bizalmatlanságot, akkor nem ő a te embered.

3. Minden áron kerülöd a konfliktust

A nézeteltérés normális és szükséges: teljesen jól van az úgy, hogy nem értetek mindig mindenben egyet. Az egymás bántása nélkül, értelmesen lezajló vita felszínre hozza az egyeztetni valókat, lehetőséget ad a problémák megoldására, és arra, hogy jobban megértsétek egymást. Ha erre képtelenek vagytok, az nem azt jelenti, hogy nincsenek problémáitok – hiszen minden pár életében adódnak nehézségek -, hanem hogy nem tudjátok megbeszélni azokat. Ez pedig lehetetlenné tesz egy kapcsolatot hosszú távon.

4. Amikor szomorú vagy, nem fordulsz hozzá vigasztalásért

Amikor taknyosra bőgöd magad, bezárkózol inkább a fürdőszobába, hogy ne is lásson? Ha attól félsz, hogy ezzel elijeszted, és hogy nem szabad így látnia, akkor egyikőtök egészen biztosan nem áll készen egy elkötelezett kapcsolatra. A Nagy Ő tudniillik eléri, hogy mosolyt csaljon a könnyeid mögé, és a jelenléte megnyugtat, nem pedig még nagyobb nyomást helyez rád.

5. Le kéne szoknia

Édes. Izgalmas. Imád téged. De még ennél is jobban szereti az alkoholt, vagy a heti betevő szerencsejátékát… Ne álltasd magad azzal, hogy meg tudod változtatni, vagy, hogy a kapcsolatotok elég erős lesz ahhoz, hogy ezt kibírja. Igen, bárki képes lehet a változásra, de csak saját maga döntheti el, és viheti véghez a változást. Amíg pedig ez nem történik meg, ne kínozd magad egy ilyen kapcsolattal.

6. Nem tudod elképzelni őt, mint a gyerekeid apja

Tedd fel magadnak a kérdést: jó szülő lenne belőle? Anyagilag felelősségteljesen gondolkodik és megbízható? Egyenrangú társad lehet hosszú távon? Ha a válasz bármelyik kérdésre „nem”, akkor valószínűleg nem ő az igazi. Egyelőre.

7. A hosszú távú céljaitok nem egyeznek

Te szeretnél gyerekeket, ő nem. Te minden héten templomba jársz, ő ateista. Vidéken él, és nem is akar onnan elköltözni, te viszont el sem tudod képzelni, hogy ne a városban lakj. Külföldön szeretnél dolgozni, és utazgatni, ő pedig nem beszél semmilyen idegen nyelvet, és nem is igazán kalandvágyó. A felületes különbségek mindig áthidalhatók, ám az alapvető értékekben, célokban és vágyakban felmerülő eltérésekelkerülhetetlenül komoly problémákhoz vezetnek. Tedd fel magadnak a kérdést: „Hajlandó vagyok én ebben kompromisszumot kötni?” Ha a válasz az, hogy biztosan nem, nem lesztek jók egymásnak. Valaki mindig azt fogja érezni, hogy feladta az elveit, az álmait a másikért, és ez állandó szemrehányások alapja lesz.

8. Nem tisztelitek egymást

Kigúnyol a barátai előtt, és panaszkodik rólad a szüleinek. Te forgatod a szemeid, mikor másokhoz beszél, mert cikinek érzed, amiket mond. Nyilvánosan vitába szállsz vele, csak hogy a saját igazad bizonyítsd. A sort még folytathatnánk, a lényeg, hogy itt bizony nincs meg a kölcsönös tisztelet. És ha nem tisztelitek egymást eléggé, a kapcsolat nem fog hosszú távon fennmaradni.

9. Nem vonz eléggé

A fizikai vonzalom nagyon fontos összetevő egy kapcsolatban. Ha nincs meg benne az, ami téged beindít, később ez csak rosszabb lesz. Épp elég sok év után dolgozni azon, hogy a szex és az intimitás izgalmas maradjon, ha az elején ez hiányzik, egyszerűen nem fog a dolog később működni.

10. Végül is minden rendben van, de van ez a fura érzésed…

Ne hagyd figyelmen kívül a megérzéseid. Lehet, hogy úgy felületesen szemlélve jól megvagytok, de ha az ösztöneid azt súgják, ez nem az igazi, hallgass rá. Ha győzködnöd kell magad arról, hogy jó lesz ez a fickó, ott valami alapvetően nincs rendben, és inkább találd meg, mi az. Akár nálad, akár nála. Az a kis hang a fejedben később ordítozni fog és menekülni akar, és fogalmad sem lesz, miért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!