Életmód

2010.07.19. 08:21

Így válhatsz tudatos szülővé

Bizonytalanság gyötör és sok megválaszolatlan kérdés foglalkoztat az anyaságot illetően? Nem kell többé elhallgatnod még a legintimebb kérdéseidet sem – egy új szuper-tanfolyamon mindenre választ kaphatsz, hogy a legszuperebb anyuka lehess.

BAMA

Nincs olyan édesanya, aki ne állt volna kétségbeesetten babája fölött az első napokban, miközben ezernyi kérdés kavargott a fejében: „hogyan pelenkázzam, vegyem fel, mivel tisztítsam a köldökcsonkját, hogyan legyek „jó szülő”?…
Ma már lehetőséged van mindezekre választ kapni, sőt, gyakorolni és szakemberekkel megbeszélni akár kényes vagy titkos kérdéseidet a Magzati Diagnosztikai Központ, Babagondozási Programja segítségével.
Gyakorlat teszi a mestert

„Fejlődésük szempontjából rendkívül meghatározó az újszülöttek első egy éve, az anyukáknak pedig
rendkívül nagy kihívás. Mi olyan gyakorlati tudást adunk át a kismamáknak, amellyel magabiztosan boldogulnak a csecsemőgondozás mindennapjaiban. Klinikai gyermekgyógyászok moderálásával és az adott terület kimagasló szakembereinek előadásaival tájékozódhatnak a szülők kisbabájuk legfontosabb, első egy évéről!
A tanfolyamok alkalmával demonstrációs baba segítségével minden résztvevő gyakorlati formába öntheti elméleti tudását a legfontosabb első egy év napi teendőivel kapcsolatban.“ – meséli Juhász Viktória, a program megalkotója és vezetője.

A Czeizel professzor ajánlásával létrejött tanfolyam abban kíván segíteni a leendő szülőknek, hogy a méhen belül kialakuló élet körültekintő gondozásán túl, ugyanilyen gondossággal készüljenek babájuk fogadására és ápolására.

A szimulációs feladatokkal minden kismama kipróbálhatja az újszülött baba – most még félelem nélkül. Az előadóteremben berendezett mini fürdőszobában a demonstrációs baba segítségével minden résztvevő gyakorlati formába öntheti elméleti tudását a fürdetést, pelenkázást illetően.

Nekem jól jött volna

„Jól jött volna annak idején egy ilyen segítség, mert nagyon gyakran pánikba estem a kislányom megszületése után – meséli Kinga. – Minden apró pöttynél megijedtem, és hívtam a védőnőt, máshoz nem igen fordulhattam. Ma már tudom, ha előre felkészültem, sokkal nyugalmasabban teltek volna az első hónapok.”
Hogyan működik?

A tanfolyamok 4 óra időtartamúak, előadásokkal, gyakorlati foglalkozásokkal és kötetlen beszélgetésekre alkalmat adó szünetekkel, amikor büféasztal áll a résztvevők rendelkezésére.


szakemberek által vezetett, kiscsoportos foglalkozás keretében történikúj élményt és lehetőséget ad azoknak az anyukáknak is, akik nem az első gyermeküket várják
Tudatos szülők – boldogabb, kiegyensúlyozottabb baba!

minden nő legnagyobb próbatétele: otthon boldogulni a nyeklő-nyakló kis csöppséggellehetőséget biztosítanak modell babán gyakorolni a mindennapi rutinhoz szükséges fogásokat, és akár a titkos trükköket.

Az első foglalkozásokon gyermekgyógyász, dietetikus, homeopátiás orvos, füll-orr-gégész szakorvos várja érdeklődőket.

Tovább tanulhatsz

A program másik részre akkor iratkozz be, ha meg akarod tudni a következő kérdésekre a választ:Hogyan működik a babanyelv? Mire jó a babamasszázs vagy a babaúszás?

Bensőséges beszélgetés

„Más lettem? Nem vagyok már vonzó?beszélj bátran róla,

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!