május 12.

2020.05.12. 09:37

Ma van az ápolók nemzetközi napja

Európa legtöbb országában rohamosan öregszik a társadalom, egyre több idős ember szorul rendszeres otthoni ápolásra, ez egyre több szakképzett gondozót igényel.

Budapest, 2020. május 5. Védõfelszerelést viselõ ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. május 5-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Köszöntjük az ápolókat, köszönjük áldozatos munkájukat!” – olvasható a kormány Facebook-oldalán.

Emlékeztetnek:

Magyarország Kormánya a béremelés mellett bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást biztosít az egészségügyi szakdolgozóknak.

Az ápolók napját Florence Nightingale brit ápolónő születésnapján, május 12-én ünneplik világszerte. Ő volt a „Lámpás Hölgy”, aki nemcsak nappal, hanem éjjel is ápolta a betegeket, megszervezte ellátásukat. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően csökkent a halálozási arány a kórházakban a krími háború alatt. Az ő nevéhez fűződik az első nővérképző megnyitása is.

Borítókép: illusztráció/ védőfelszerelést viselő ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!