korszerűsítés

2021.02.01. 15:01

Akadálymentes épületek, új eszközök: országos fejlesztési program zárult le a Vöröskeresztnél

Lezárult a Magyar Vöröskereszt 2017 júliusában indult, mintegy 650 millió forintból megvalósult korszerűsítési programja.

Forrás: voroskereszt.hu

A szervezet közleménye szerint a program célja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízishelyzetben lévő emberek, családok igényeihez és szükségleteihez igazodó, korszerű infrastruktúra kialakítása volt.

A fejlesztés által érintett 28 helyszín közül tizenegy helyen összesen 4049 négyzetméter infrastrukturális felújítás történt annak érdekében, hogy a szervezet szolgáltatásai hatékonyabbá váljanak. A projektben épületek átalakítása, bővítése, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése szerepelt; külön figyelmet fordítottak az esélyegyenlőségi, a környezeti és a fenntarthatósági szempontokra.

Mindezek mellett három gépjárművet, 310 informatikai eszközt, tíz mobilraktárat, 280 irodabútort, húsz fénymásolót, 25 defibrillátort, valamint csecsemőápolási és gyakorlóbabákat szerzett be a szervezet.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Magyar Vöröskereszt számára folytonos és növekvő kihívást jelent, hogy az épületállománya és annak infrastruktúrája korszerűtlen, és mivel az energiahatékonysági elvárásoknak sem tesznek eleget, magasabb rezsiköltséggel terhelik a szervezet költségvetését – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!