Üzenet

2021.12.27. 18:11

Olaszországtól Szekszárdig szállt egy léggömbön küldött vallomás

Minden jel szerint Olaszországtól egészen Szekszárdig szállt egy léggömbre erősített, papírlapra írt szerelmi vallomás.

S. V.

Fotó: Böröcz M.

Böröcz Máté kutyasétáltatás közben figyelt fel az aranyszínű léggömbre vasárnap a Sió partján, a palánki híd közelében. Közelebbről

megtekintve vette csak észre, hogy a szív alakot formázó léggömbhöz valaki egy kis papírtasakot rögzített, abba pedig üzenetet helyezett. 

A kézzel írt levelecskén egy, vagy két aláírás és az alábbi szöveg állt: Buon compleano, ti voglio tanto bene! Magyarul: boldog születésnapot, nagyon szeretlek! Állapotából ítélve feltehetőleg csak röviddel azelőtt landolt a csatorna partján a levél, melyhez a rejtélyes küldő egy öteurós bankjegyet is mellékelt. 

Böröcz Máté szerint az olaszul írt szövegen túl ez is arra utal, hogy a „szívposta” valóban sok száz kilométerről, Olaszországól érkezhetett.  Úgy véli a feladó egyértelműen egy gyermek lehetett, aki így próbálta meg szerelmi vallomását eljuttatni szíve hölgyéhez. Csak azt sajnálom, hogy a levélben nem szerepelt a küldő címe – mondta a TEOL.hu-nak. 

Forrás: Böröcz M.

Hozzátette, ha nem is a szelek szárnyára, hanem a postára bízva egy  válaszlevélben szívesen elújságolta volna neki, hogy Olaszországtól egészen Magyarországig, Szekszárdig jutott kis vallomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!