Jegyzet

2023.01.11. 14:22

Nadrágtalanul

Címkék#jegyzet

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Hogy mi értelme van a nadrágtalan metrózásnak, arra van egy tippem – az égvilágon semmi –, de a londoniak egy része így utazott nemrég az említett közlekedési eszközön. Tették ezt azért, mert úgy két évtizede egy ráérő csapat bevezette ezt a gyakorlatot, és mint tudjuk, a britek módfelett hagyománytisztelő népek. Emellett elég fantáziátlanok is: a nadrágtalan napról készült fotók azt tanúsítják, hogy az urak általában sötét színű bokszerekben parádéztak – no jó, akadt néhány világos árnyalat is –, de senki sem viselt például a tradíciókat ugyan nem támadó, de azért egyfajta eredeti világszemléletet képviselő, kockás vagy csíkos alsóneműt. Még szerencse, hogy a kezdeményezés néhány hölgynek is felgyújtotta a fantáziáját: így az ugyancsak lengén utazó gyengébbik nem képviselői jótékonyan oldották és színesítették a földhözragadt férfiemberek (divat)bemutatóját. 

Megijednie – avagy reménykednie? – senkinek sem kell, a brit gyakorlat nagy valószínűséggel megmarad a szigetország határain belül. Részben azért, mert speciálisan angol hóbortról van szó, olyan bolondságról, mely külföldi talajba ültetve minden bizonnyal elsorvadna. Emellett manapság a fél világ éppen egyre erőteljesebb nadrágszíjmeghúzásra kényszerül. Tehát nem úgy tűnik, mintha bármit is lehetne oldani az övön, hogy az utána következő mozzanatról ne is beszéljünk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!