Világbajnokság, F-csoport

2022.11.23. 21:59

A belga válogatott Batshuayi góljával győzött Kanada ellen

Sokat nem mutattak a belgák Kanada ellen, de így is megnyerték bemutatkozó meccsüket a katari világbajnokságon.

TEOL

Michy Batshuayi gólja döntötte el a három bajnoki pontot

Fotó: AFP

Nem lett meg az első kanadai világbajnoki gól, pedig a belgák elleni meccsen jó pár esélye kínálkozott a megszerzésére az észak-amerikai válogatottnak. Még tizenegyest is rúghattak, de a Bayern Münchenben játszó Alphonso Davies próbálkozását kivédte Thibaut Courtois, a belgák kapusa. Nagyon jól futballoztak a kanadaiak, sokkal jobban mint amit előzetesen vártak tőlük, de ez sem volt elég, negyedik vb-meccsüket is rúgott gól nélkül zárták. A kanadaiaknál 58 percig játszott Atiba Hutchinson, aki 39 évével és 288 napjával a világbajnokságok legidősebb játékosa lett. 

A belgák igazából rutinból lehozták a meccset, s sorozatban ez volt a 13. világbajnoki csoportmérkőzésük, amelyen nem szenvedtek vereséget. Egymás után pedig a nyolcadik győztes vb-csoportmeccsük volt a mai, amivel beállították a brazil együttes 2002 és 2010 között felállított csúcsát. Mindent egybevetve csalódást okozott a szurkolóknak a belga csapat, amelyik egyáltalán nem mutatta meg, hogy miért gondolják őket a katari torna egyik titkos esélyesének. Lehet, hogy mégis azoknak lesz igazuk, akik azt jósolták, ez a generáció jóllakott a 2018-as bronzéremmel?

F-csoport, 1. forduló
Belgium–Kanada 1–0 (1–0)
Al Rayyan, Ahmed bin Ali Stadion, 40 ezer néző. Vezette: J. Sikazwe (zambiai)
Belgium: Courtois – Dendocker, Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Tielemans (Onana, a szünetben), Witsel, E. Hazard (Trossard, 62.), Carrasco (Meunier, a szünetben) – De Bruyne, Batshuayi (Openda, 78.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Kanada: Borjan – Johnston, Vitoria, Miller – Laryea, Hutchinson (I. Kone, 58.), Eustaquio (Osorio, 81.), Davies – Buchanan (Millar, 81.), David, Hoilett (Larin, 58.). Szövetségi kapitány: John Herdman. 
Gólszerző: Batshuayi (44.)

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 54%, illetve 46%
Kapura lövés: 9, illetve 21
Kaput eltaláló lövés: 3, illetve 3
Szöglet: 4, illetve 4
Passzok száma: 526, illetve 435
Sikeres passz: 448, illetve 380

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!