Világbajnokság, A-csoport

2022.11.25. 15:00

A csoportrangadó nyertese fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát

Címkék#katari vb

Hollandia rekordot állíthat be, ha meg tudja fékezni az Enner Valencia vezette ecuadoriakat.

B. S.

A-csoport, 2. forduló: Hollandia–Ecuador, péntek, 17 óra, tv: M4 Sport

Mindkét válogatott 2–0-s győzelemmel kezdte a világbajnokságot, de ellentétesen forgatókönyv szerint alakult a két mérkőzés. Míg a dél-amerikaiak az első félidőben rendezték le a házigazda katariak elleni mérkőzést, s végig fölényben játszottak, addig a hollandok csak a végjátékban múlták felül a szenegáliakat. 
Louis van Gaal, az Oranje szövetségi kapitánya nem titkolta, egy szót sem szólhattak volna, ha az Afrika Kupa-győztes három gólt szerez ellenünk. Andries Noppert védéseinek köszönhetően sorozatban hetedik vb-csoportmérkőzését nyerte meg Hollandia, s ha most is győz, beállítja Brazília korábbi, s Belgium jelenlegi rekordját.
Ehhez lesz egy-két szavuk az ecuadoriaknak, akik elsősorban a duplával nyitó Enner Valenciától várhatják a gólokat. Nem meglepő, hiszen a válogatott legutóbbi öt vb-találatát a Fenerbahce csatára szerezte. Főhet azonban Gustavo Alfaro feje, legjobbját ugyanis sérülés miatt a nyitómeccs hajrájában le kellett cserélni.
A két válogatott eddig csak felkészülési mérkőzéseken játszott egymással, 2006-ban a hollandok 1–0-ra nyertek, 2014-ben 1–1-re végeztek a felek.

Az első fordulóban lejátszott Katar–Ecuador találkozóról itt olvashat, KATTINTSON IDE!
Ha a Hollandia–Szenegál mérkőzésre emlékezne vissza, KATTINTSON IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!