Világbajnokság, D-csoport

2022.11.26. 15:00

Idén már harmadszor találkozik egymással a francia és a dán válogatott

Címkék#katari vb

A legutóbbi három egymás elleni mérkőzésén Dánia veretlen maradt a világbajnoki címvédő franciákkal szemben.

B. S.

Christian Eriksen (pirosban) öt gólhelyzetet alakított ki Tunézia ellen

Fotó: AFP

D-csoport, 2. forduló: Franciaország–Dánia, 17 óra, tv: M4 Sport

Rájár a rúd mostanság a francia válogatottra, mely a világbajnokságra sérülés miatt nem vihette magával N’Golo Kantét, Paul Pogbát és a friss aranylabdás Karim Benzemát sem. Az ausztrálok elleni nyitómérkőzésen pedig mindössze 13 perc jutott Lucas Hernándeznek, miután a mérkőzés elején térdszalagszakadást szenvedett. Azért így sem kell félteni azt a csapatot, amely a Real Madrid sztárját a szigetországiak ellen duplázó Olivier Giroud-val tud pótolni... A címvédő kedden a papírformának megfelelően simán, de hátrányból fordítva verte Ausztráliát (4–1), de játékán meglátszott, hogy takaréklángon éget.

Dánia személyében komolyabb ellenfél vár a franciákra, a skandinávok első mérkőzésükön élvezhető gól nélküli döntetlent értek el Tunéziával. A találkozó mindkét oldalra eldőlhetett volna, de Kasper Hjulmand az elveszített két pontnál talán még jobban sajnálhatja a 72-szeres válogatott Thomas Delaney esetleges elvesztését. A Sevilla középpályásának a térde sérült meg a keddi találkozó első félidejének végén, s kérdéses a pályára lépése. Akiben azonban bízhatnak a dánok, ő Christian Eriksen, aki Tunézia ellen öt gólhelyzetet alakított ki, amivel a legkreatívabb játékos volt a mezőnyben az első fordulót tekintve.

A két csapat idén már harmadszor találkozik egymással, a Nemzetek Ligája csoportkörében a dánok a Stade de France-ben (2–1) és a Parken Stadionban is győzni tudtak (2–0). A 2018-as világbajnokság csoportkörének záró fordulójában gól nélküli döntetlennel zártak, ami mindkét válogatott továbbjutását jelentette. Az újabb pontosztozkodással a gallok lépnének közelebb a továbbjutás felé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!