Világbajnokság, Katar

2022.12.19. 11:17

Az aranycipős Kylian Mbappé nyújtotta a legjobb teljesítményt a vb döntőjében

Az Instat adatelemző cég statisztikái szerint a három gólt szerző Kylian Mbappé összteljesítménye volt a legjobb a katari világbajnokság döntőjében.

TEOL

Kylian Mbappé nem volt boldog az aranycipővel, ő a vb-trófeát akarta

Fotó: AFP

Az Instat statisztikái szerint a három találatig jutó Kylian Mbappé összteljesítménye volt a legjobb a katari világbajnoki döntőben. A PSG francia támadója az Argentína ellen tizenegyespárbajban elveszített finálét 320-as Instat-indexszel zárta, honfitársai közül viszont senki más nem végzett 300 felett, a második legjobb Adrien Rabiot lett 285-ös értékkel. Ezzel szemben a győztes argentinok legjobbja a hétszeres aranylabdás Lionel Messi volt 314-es indexszel, de Ángel Di María (310) és Enzo Fernández (307) is 300 felett zárt.

A győztesnél a leggyengébb mutatót Nicolás Otamendi produkálta, 231-et, míg a vesztesnél a 42. percben lecserélt Ousmane Dembélé 197-es értékig jutott, de Olivier Giroud sem érte el a 200-at ugyanennyi játékperccel (198).

A torna hivatalosan egyébként Lionel Messinek ítélte oda a mérkőzés legjobbjának járó elismerést.

A tornán 8 gólig jutó Kylian Mbappé a torna gólkirályának járó elismerést vehette át. 

Az Argentína–Franciaország döntőről itt olvashat, KATTINTSON IDE!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!