Világbajnokság, Katar

2022.12.14. 10:51

Ellenséges marokkói szurkolókra számít a franciák szövetségi kapitánya

Didies Deschamps, a világbajnoki címvédő franciák kapitánya szervezett ellenfélre és ellenséges marokkói szurkolókra számít a szerda esti elődöntőben.

TEOL

Didier Deschamps nehéz meccsre számít a szervezett marokkóiak ellen

Fotó: AFP

Az ellenfél szurkolótábora nagyon hangos és ellenséges lesz, erre a játékosaimat is figyelmeztettem. A futballistáim tudják, mire számíthatnak” – mondta a franciák játékosként is világbajnok szövetségi kapitánya, aki ugyanakkor méltatta az ellenfelet. 

A győzelemre nincs állandó recept. Számomra a legfontosabb, hogy alkalmazkodjak a soron következő feladathoz, így a lehető legtöbbet hozzam ki a játékosaimból. A marokkói válogatott szervezett védekezésére eddig egyetlen ellenfél sem talált megoldást, így nekünk is fel van adva a lecke. Nincs olyan csapat, amely önszántából mond le a labdabirtoklásról, mindig kell hozzá egy ellenfél is. A labdabirtoklás önmagában nem elég, veszélyt is kell teremteni. A címvédésnek rengeteg összetevője van, a játékosok képességein kívül figyelembe kell venni a csapatszellemet, a mentalitást és a nehéz helyzetekre való reagálást is – igaz, erről még korai beszélnünk, hiszen még csak az elődöntőben járunk” – mondta Deschamps.

Hugo Lloris, a franciák kapusa szerint az a csapat, amelyik a belgákat, a spanyolokat és a portugálokat is legyőzi, tiszteletet érdemel. 

Csak tisztelhetjük és csodálhatjuk, amit Marokkó elért, ezen a szinten semmi sem a véletlen műve. Amikor egy csapat legyőzi Belgiumot, Spanyolországot és Portugáliát, akkor a játékosok minőségén kívül érdemes megfigyelni a csapatszellemet és az összetartást is. Félelmetes ellenféllel nézünk szembe, ráadásul a szurkolóik is elképesztő hangulatot teremtenek a stadionban” – fogalmazott Lloris. 

Világbajnokság, elődöntő
Franciaország–Marokkó, szerda, 20 óra (tv: M4 Sport)
Al-Hor, al-Bajt Stadion. Vezeti: Ramos (mexikói). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!