Gasztronómia

2010.11.29. 00:00

Téli előkészületek

Esik a hó, ki-ki nyári gumijait is lecserélte a télire, hólapát, hólánc is került autónk csomagtartójába.

Mindmegette.hu

Sötétedés után

Munkából többségünk sötétedés után kerül haza, fiatalabb (legalább is nálam sokkal fiatalabb) embertársaink hazafelé tartva útba kell ejtsék a bölcsit, az ovit, a sulit aprónépek begyűjtése címén, és többen még a közeli közérteket, bevásárlóhelyeket is felkeresik elemózsiavásárlás (őskorban ezt gyűjtögetésnek nevezi a történelem) címén.

Finomságok az asztalon

Húsmuskétás Dzsafi barátommal ma a téli, gasztronómiai átállásokra utalnánk heti szösszenetünkben. Megérkeztek a hosszú téli esték, melyek kiváló alkalmat nyújtanak egy barátaink körében elköltött pompázatos vacsorához. Természetesen ezen esetekben mindannyiunk szeretne egy kicsit kápráztatni, pestiesen szólva: színezni a stiglicet, vagyis valami újat, finomat, különlegeset tenni az asztalra.

Vendégváró receptek és ötletek, rozmaringos töltött kacsa, forralt bor és chilis bab kerül bloggereink asztalára >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!