A kultúrákon és földrészeken átívelő kulináris hagyományok sokszor olyan elevenek a mindennapokban, hogy nem is veszünk tudomást róluk. A reggelihez elfogyasztott kifli kapcsán pl. kinek is jutna eszébe az osztrák pékekről, a török időkről vagy a magyar k
Ha van a kamrában egy zacskó kardamommag, gyakorlatilag az idők végezetéig ízesíthetünk vele basmati rizst, tehetjük mézeskalácsba, vagy készíthetünk belőle isteni indiai szószokat.
Ismét egy könnyű és népszerű téma. Mindig könnyű olyan ételről írni, amelyet az emberek nagy része ismer és szeret. Ha nem is készített még, de már evett valahol, hallott róla, esetleg látta egy filmben.
Egyre népszerűbb a világban a laskagomba, hiszen íze intenzív, és nem is drága. Szinte minden erdőben megél, főleg kiszáradt fákon találkozhatunk vele.
Olyan gyorsan elillannak a tavasz és a nyár csodái. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban.