Gasztronómia

2010.12.25. 00:00

Sütisütés gyerekekkel

A gyerekekkel való konyhai együttlét meghatározó élménye lehet nem csak az adventnek, de akár a mindennapjainknak is.

Mindmegette.hu

A gyerekekkel való közös sütéseknél az alábbiakat kell figyelembe venni:
• a gyerekek korát
• az elkészítendő süteményhez való hozzávalók számát
• a sütemény elkészítésének bonyolultságát

Továbbá szánjunk időt az előkészítésre, magára a sütésre, és ne rettenjünk meg, ha a gyerekek nem a szabványos, megszokott formában kívánják elkészíteni az édességeket, hanem szárnyaló fantáziájuknak megfelelően dinó alakot öltenek a pogácsák és pici formás csigákká avanzsálnak a kókuszgolyók. Ha nyitottan, elvárások nélkül kezdünk a közös sütésnek, akkor nagy élményben lehet részünk.

Kicsikkel sütögetünk

A kisgyerekeket 2-3 éves kortól kezdődően már be lehet vonni a kiszúróformákkal vagy derelyevágóval alakítható tészták gyártásába. Ebben nagy örömüket lelik, és kellő sikerélményt biztosít számukra. A sodrófával nyújtható tésztákból is adhatunk nekik, sőt érdemes beszerezni az ő kezükre méretezett sodrófát is, amivel magabiztosan és ügyesen fognak tudni bánni.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Nagy élmény a gyerekeknek
[/caption]

A nagyobb, 4-5 éves gyerekekkel már az alapanyagokat is összeállíthatjuk, rájuk bízhatjuk a tészta összekeverését vagy meggyúrását, és természetesen nyújthatják és formázhatják is azt.

A közös alkotásra legalkalmasabb tészták közül többet gyakorta készítünk karácsonyra, így az ünnepre való hangolódás tradicionális részévé is válhat a közös, családi sütés. A mézeskalács, a hókifli, a vaníliás kifli és a linzerek mind-mind ebbe a körbe tartoznak.

Számos további tippet és kipróbált receptet találtok cikkünkben >>>

További receptek gyerekeknek >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!