Gasztronómia

2011.03.11. 00:00

A tenger gyümölcsei és más őrületek

Kedves Haspárti Barátaim, ettünk a blogunkban már mindenfélét, legutóbb Nani testvér jóvoltából Mangal Icát, most kalandozzunk el egy kicsit a mindenféle tengeri mütyürkék közé.

Mindmegette.hu

Mi készül belőlük?

Hideg és meleg ételek készítésére alkalmasak, a belőlük készült fogások helye az étrendben megegyezik a halakéval. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a rákokból, kagylókból, tintahalakból és polipokból összeállított készítmények, a tenger gyümölcsei. Nett kis csomagolásban, előfőzve, fagyasztva kapható, és egyszerűen fenomenális akár tésztafeltétként, akár salátának fogyasztva.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Finomság feketekagylóból
[/caption]

Hagyományos ételünk

Nem tartoznak mindennapi étkeink közé, bár konyhánkban Rézi nénénk óta szerepel a rántott békacomb és az éti csiga, valamint a rák. Magyar Elek ínyesmester könyvében egyenesen ódákat zeng a zalai folyami rákról, igaz, akkor még mint a Kerka, mint a Zala vize kristálytiszta volt…De ne keseregjünk, inkább tekintsük át röviden és tömören, hogy mi is az a hogyishívják, s utána majd még főzünk is egy kicsit.

Rákok, kagylók, csigák a cikkben >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!