Gazdaság

2008.02.19. 16:43

Nem létezik többé bátai hegyközség

A megye két borvidékén,- a tolnain és a szekszárdin,- megtörtént az első hegyközségi átalakulás. E hét elejétől a Bátaszék Térségi Hegyközségbe beolvadt a bátai hegyközség, és ezzel ez utóbbi megszűnt önállóan működni.

Mauthner Ilona

A törvény szerint várhatóan a felére csökken hazánkban a hegyközségek száma. Tolna megyében a jelenlegi húsz helyett hat hegyközség lesz a jövőben. A Bátaszéki Térségi Hegyközség elsőként teljesítette a törvényi kötelezettséget megyénkben. A beolvadást követően 900 taggal és közel 1300 hektárnyi ültetvénnyel rendelkeznek, mondta Nagy István elnök. Tavaly Bátán és Bátaszéken együtt 71 ezer mázsa szőlő termett, míg a héten megalakuló Deccsel, Zombával és Sióagárddal kibővülő új szekszárdi hegyközségnél 55 ezer mázsa szőlő termett, a négy településen együtt. A bátaszéki hegyközségnél új hegybírót is választottak, Gelencsér Sándor személyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!