Gazdaság

2008.06.23. 19:27

Egymilliárdért épülhet szennyvíztelep

Sikerrel pályázott a paksi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjára egy új szennyvíztelep megvalósítására.

Vida Tünde

Mayer Ágnes, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta, hivatalos értesítést még nem kaptak, de interneten már megjelent a hír. Ez egy kétfordulós pályázat, az első ütem az előkészületekre, tervekre, tanulmányokra és dokumentációkra ad támogatást. A költség ötvenmillió, ebből 42 milliót igényelt a város. A szennyvíztelep építése hozzávetőlegesen egymilliárd forintba kerül majd.

Artim András, a pályázatot előkészítő szakember elmondta, a mostani szennyvíztelep hidraulikai kapacitása megfelelő, de a szervesanyag terhelése 120-130%. Ez utóbbit tudják kiküszöbölni, ha elkészül az új telep, illetve a 2011-től életbe lépő uniós előírásoknak is eleget tudnak tenni, amire a mostani szennyvíztelep már nem alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!