Gazdaság

2009.04.19. 13:37

A Fidesznek programja és hosszú távú stratégiája is van

Magyarország számára egy igazi kitörési pont az ország hatmillió hektárnyi termőföldje – fogalmazott dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke.

TEOL/V.T.

Mint mondta, számukra egyértelmű, hogy az országnak saját lehetőségeire kell támaszkodni, mert hiába hoznak külföldi tőke segítségével autóalkatrész-, vagy autógyárakat, azok – ha a gazdasági helyzet úgy hozza – rekordsebességgel távoznak. A szövetség országos elnöke kifejtette, hogy a következő választások után reményeik szerint felálló polgári kormánynak meg kell erősítenie a kis és középbirtokokat, létre kell újra hozni a magyar feldolgozóipart és meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a felvásárlás is magyar kézbe kerüljön.

Aláhúzta, nemcsak programja, hanem hosszú távú stratégiája is van a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek, amelynek ők maguk is tagjai. Beszélt arról, hogy fontosnak tartják egy szociális földprogram elindítását, mert a válságot nem lehet adócsökkentéssel megoldani, hiszen, ahol nincs munka, nincs adófizető sem. Szerintük az önkormányzatoknak földterületet kell biztosítani, hogy azok megélhetéshez segítsék az állástalanokat. A madocsai fórumon előbb a kisgazda egyesület dél-dunántúli régiójának megyei elnökei tanácskoztak, majd helyi és környékbeli gazdákkal, érdeklődőkkel vitatták meg a problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!