Gazdaság

2009.05.15. 15:23

Bírságot kap a hanyag földhasználó

A megye mezőgazdasági területének 20 százalékán, azaz 55 500 hektáron ellenőriznek a körzeti földhivatalok munkatársai.

TEOL/M.I.

Azt vizsgálják, a földhasználók a művelési ágnak megfelelően művelik-e a területüket, betartják-e a talajvédelmi előírásokat, a gyomirtást elvégezték-e.

A határszemle május 18-tól szeptember 19-ig tart. Július 1-től azt is nézik, van-e parlagfű a területen. A bonyhádi körzetben Aparhant, Grábóc, Kakasd, Mórágy és Nagymányok, a dombóvári körzetben Attala, Döbrököz és Nak, a paksi körzetben Dunaszentgyörgy, Gerjen, Németkér és Pusztahencse, a szekszárdi körzetben Bogyiszló, Felsőnána, Kéty, Murga, Szedres és Zomba, valamint a tamási körzetben Értény, Miszla, Nagyszokoly, Pári, Pincehely, Tolnanémedi és Varsád települések külterületén és zártkertjeiben tartanak átfogó ellenőrzést.

Ha hibát tapasztalnak, felszólítják a földhasználót, hogy javítsa. Ha az utóellenőrzésen is azt állapítják meg, hogy ennek nem tett eleget, akkor földvédelmi bírságot szabnak ki, melynek összege a föld aranykorona értékének kétezerszerese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!