Gazdaság

2009.05.18. 20:13

Bokros Lajos: az unió nélkül csődöt jelentett volna hazánk

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, az MDF EP-listavezető képviselőjelöltje tartott sajtóbeszélgetést a megyeszékhelyen.

Wessely Gábor

A megalapozatlan jövedelmek nélküli cukorkaosztogatás korának véget kell vetni. Magyarország nagyon eladósodott, már a visegrádi országoktól is alaposan lemaradtunk. A 21. század első évtizede gyakorlatilag elveszett. Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, az MDF EP-listavezető képviselőjelöltje fogalmazott így szekszárdi sajtóbeszélgetésén.

Sürgette az arányosabb közteherviselést, azt, hogy többen fizessenek, egyénileg kevesebb adót, járulékot. Mert most, véleménye szerint egymillió ember viszi hátán az országot.

Ha Magyarország nem lett volna tagjai - a sokak által csak bírált - Európai Uniónak, akkor az ország kénytelen lett volna csődöt jelenteni

Az MDF-nek kiforrott programja van – mondta – a húsz éve esedékes reformok megvalósítására az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és a közteherviselés területén.

Bokros Lajos reméli, hogy e programot sikerül jól elmagyarázni a választóknak. Bejutását az EP-be szinte biztosra veszi. Az unió parlamentjében költségvetési, környezetvédelmi és munkaerőpiaci kérdésekkel, agrár-, energia- és biztonság-politikával akar foglalkozni. Szívügye az Unió bővítése, a nyugat-balkáni államok felvétele Horvátországtól Albániáig.

Bokros Lajos a sajtóbeszélgetés után a szekszárdi vállalkozói szalon vendége volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!