Gazdaság

2010.07.09. 18:31

Meghosszabbított határidő

Ha ráférne már vállalkozása telephelyére a fejlesztés, a fűtésrendszerre, az elektromos hálózatra a korszerűsítés, vagy akár új üzemet is építene, de nincs elég tőkéje, most mégis érdemes belevágni.

TEOL/M.K.

Elég, ha a beruházáshoz szükséges összeg fele megvan, a másik felét pályázati úton elnyerheti. Akár 10-100 milliós vissza nem térítendő támogatáshoz juthat a vállalkozás, és nem mellékesen 25 százalékos előleg is igényelhető. Még nem késő belevágni, a telephely-fejlesztési kiírások (DDOP-2010-1.1.1./D) leadási határidejét ugyanis július 30-ig meghosszabbították. A jelentkezés feltételei nem túl szigorúak, mindössze annyi az elvárás, hogy a kis- vagy középvállalkozás rendelkezzen legalább egy lezárt üzleti évvel, a régió nagyobb településeinek egyikén működjön, illetve rendelkezzen legalább egy alkalmazottal. A döntően mezőgazdasági tevékenységet folytató cégek azonban nem pályázhatnak.  
A felhasznált összeg tehát új üzem építésére, a meglévő fejlesztésére, a fűtésrendszer, illetve az elektromos hálózat korszerűsítésére, de akár akadálymentesítésre is fordítható. Aki belevág, annak a ráfordítás megtérül, hiszen jelentős mértékben csökkenthetők a költségek, sőt akár nyereséget is termelhet. Nem mellékesen korszerű környezetbarát technológiával dolgozhat.

A pályázat részletes leírása és feltételei az NFÜ honlapjáról tölthetők le (www.nfu.hu). Amennyiben szeretné megtudni, hogy alkalmas-e vállalkozása a pályázat beadására, kérjük, keressen fel bennünket vagy konzultáljon tanácsadójával!
További információ: Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, 7621 Pécs, Mária u. 3. Tel: 72/513 732

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!