Gazdaság

2010.12.29. 10:50

Adóellenőrök buktatták le az ebtenyésztőket

Decemberben eddig kétszáz ellenőrzést végeztek a revizorok, s összességében javult az adózási fegyelem, tájékoztatta a TEOL.hu-t Barlai Krisztina, az APEH régiós sajtószóvivője.

M. I.

Tolna megyében eddig 84 esetben a nyugta- és számlaadási fegyelmet, 80 alkalommal a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, míg 39 esetben az áruk eredetét vizsgálták. A revizorok jelenlétére Szilveszter napjáig lehet számítani.

Az előző évekhez képest javulás állapítható meg a szabályos foglalkoztatás terén, hiszen az ellenőrök egy alkalommal sem tártak fel mulasztást – mondta Barlai Krisztina.

A nyugtakibocsátási fegyelem már nem ennyire jó, de a múlt évhez képest némi javulás itt is tapasztalható, idén a 84 ellenőrzésből mindössze négyen mulasztottak. Meglepő volt ugyanakkor, hogy a hibázók közül hárman fenyőfa árusítással foglalkoztak.

A revizorok internetes apróhirdetés útján fajtiszta kiskutyákat árusító tenyésztőket kerestek fel, ahol próbavásárlást végeztek. A kettő közül egyik tenyésztőnek sem volt adószáma, annak ellenére, hogy tevékenységüket nyilván anyagi haszonszerzés miatt végezték, hiszen a kiskutyákat 25-45 ezer forint között árulták.

M. I. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!