Gazdaság

2014.07.18. 12:50

Tovább maradt a megyében a látogató

Címkék#turizmus

Az idei első negyedévben kevesebb turista étkezett a megyébe, viszont több vendégéjszakát töltöttek itt.

V. M.

A megye kereskedelmi szálláshelyein a bővülő vendégéjszaka-szám mellett alig egy százalékkal kevesebb vendéget regisztráltak, ennek eredményeként némileg nőtt az átlagos itt tartózkodási idő. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a megyei vendégforgalom 88 százalékát képviselő belföldivendég-szám 2,9 százalékkal csökkent, a hozzájuk kötődő éjszakáké viszont 2,1 százalékkal bővült az év első három hónapjában. Külföldről 18 százalékkal több vendég érkezett, éjszakáik száma pedig 20 százalékkal nőtt. A külföldi turisták 82 százaléka az Európai Unió országaiból, ezen belül is a legnagyobb arányban (31 százalékban) Németországból látogatott el a megyébe.

A megye kereskedelmi szálláshelyein realizált összes bruttó bevétel 6 százalékkal, ezen belül a szállásdíj-bevétel 12 százalékkal nőtt 2013. I. negyedévéhez képest. A mintegy 384,4 millió forint bruttó bevétel 45 százaléka – 174,6 millió forint – származott szállásdíjból. Március hónapban a működő kereskedelmi szálláshelyek 32 egysége fogadott el SZÉP-kártyát, amelyből az első három hónap során összességében 26,3 millió forint, azaz a belföldi szállásdíj-bevétel 71 százaléka származott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!