gyászos, keserű év volt

2021.01.04. 13:03

Gesztesi Károllyal ezen a napon kezdődött, 21 hírességet veszítettünk el tavaly

Óriási veszteségeket hozott 2020. A nehéz évben huszonegy ismert embert veszítettünk el, akik kivétel nélkül mind tehetséges művészek, zenészek, sportolók voltak.

Budapest, 2012. augusztus 14. Gesztesi Károly színész, a DTK - D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Gesztesi Károly – január 4.

Elképesztően szomorú tragédiával indult 2020. A népszerű színművész a budapesti Ferdinánd hídon kapott szívinfarktust. Annyi ereje még volt, hogy félreálljon, és bár a segítség gyorsan érkezett, Gesztesi Károly életét már nem lehetett megmenteni. Öt gyermeket és imádott édesanyját hagyta ezen a Földön.

Gesztesi Károly
Fotó: Ripost

 

Felföldi Anikó – január 7.

A Budapesti Operettszínház kitűnő művésze 81 éves korában hunyt el, a gyászjelentés szerint tragikus hirtelenséggel. A budapesti Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban gyászmisét mondtak érte. A Budapesti Operettszínház és a Fővárosi Nagycirkusz saját halottjának tekintette.

Felföldi Anikó
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

 

Andorai Péter – február 1.

A Nemzet Színésze súlyos, hosszan tartó betegség következtében hunyt el, utolsó szerepét Szabó István Zárójelentés című filmjében játszhatta. A művet épp néhány héttel a halála után mutatták be. A Nemzet Színésze címet ezután Jordán Tamás kapta meg.

Andorai Péter
Fotó: Czimbal Gyula / MTI

 

Csukás István – február 24.

Süsü, a sárkány, Pom Pom, Mirr-Murr és a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász megteremtője 83 éves éves korában távozott a földi létből. Utolsó kívánsága az volt, hogy a szomszédasszonya süssön neki lángost.

Fotó: MTI

 

Zana József – március 2.

Ganxsta Zolee édesapja március elsején még a kórházi ágyából nézte a tévében szereplő fiát, azt követően hajnalban azonban végleg lehunyta a szemét. Volt felesége, Kassai Ilona színművésznő összetört a halálhír hallatán, hiszen a legjobb barátok voltak.

Zana József
Fotó: YouTube

 

Kovács Zsuzsa – március 27.

Szörényi Levente volt felesége életének 75. évében hunyt el. Combnyaktörése után teljesen felgyógyult, de végül hirtelen leromlott az állapota.

Kovács Zsuzsa
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

 

Szilágyi István – május 3.

A színészt a gyanú szerint fia, Péter gyilkolta meg egy kalapáccsal, amiért nem volt otthon nyugtató. Éppen anyák napján, ráadásul a szörnyű tettet a színész felesége, Humenyánszky Jolán is végignézte. Péter azóta letartóztatásban van.

Szilágyi István
Fotó: MTI / Soós Lajos

 

Földi Teri – június 2.

Vitray Tamás volt felesége évek óta betegeskedett, csendben távozott az élők sorából.

Földi Teri
Fotó: MTI

 

Benedek Tibor – június 18.

Epres Panni férje, a háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó 47 évesen, súlyos betegség után hunyt el. Halála az egész országot mélységesen megrendítette, mindenki egy emberként gyászolta a szakmailag és emberileg is kitűnő legendát.

Benedek Tibor
Fotó: Sulyok László/Ripost

 

Bálint György – június 21.

Egy hónappal a 101. születésnapja előtt, koronavírus szövődményeiben hunyt el az ország kertésze. Bálint Gazdát felesége, gyermeke és unokái mellett az egész ország gyászolja.

Bálint György
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

 

Szűcs Lajos – július 12.

Pécsi Ildikó férje, az olimpiai bajnok labdarúgó hosszan tartó betegség után hunyt el. Elvesztése óriási fájdalom volt imádott feleségének, ugyanakkor különös módon egy kis pozitív változást is hozott a színésznő életének utolsó hónapjaiba: Szűcs Lajos temetésén ugyanis megjelent a nagyobbik unokájuk, Csabika, aki rendezte a viszonyát a nagymamájával.

Szűcs Lajos
Fotó: Bors

 

Verebély Iván – szeptember 23.

A Jászai Mari-díjas színész türelemmel és méltósággal viselt betegség után hunyt el. A Vidám Színpad örökös tagjának halálhírért családja és a Centrál Színház társulata tudatta.

Verebély Iván
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

 

Gulyás Zoltán – november 6.

A Gálvölgyi-show egykori állandó szereplője a szívproblémái miatt hunyt el Kecskeméten.

Gulyás Zoltán

 

Benkő László – november 18.

Az Omega legendás billentyűse hosszas betegség után távozott ebből a világból. A temetésén részt vett a zenei élet krémje, barátai, kollégái megható szavakkal búcsúztatták.

Benkő László
Fotó: Szabolcs László / Ripost

 

Mihály Tamás – november 21.

Az Omegát nem sokkal később újabb veszteség érte: a basszusgitáros tüdőrákkal küzdött, halála előtt még a visszatérésben reménykedett.

Mihály Tamás basszusgitáros
Fotó: Soós Lajos

 

Böröndi Tamás – november 23.

A Vidám Színpad igazgatójának elvesztése váratlanul érte a közönséget, hiszen senki nem tudta, hogy a színész beteg lett volna. Ráadásul éppen imádott ikerlányai születésnapján hunyt el.

Böröndi Tamás
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

 

Balázs Fecó – november 26.

Az egész ország döbbenten fogadta a zenei legenda halálhírét, aki előtte közel három hétig küzdött az intenzív osztályon, miután elkapta a koronavírust. Felesége és huszonkét éves fia végül szűk körben vett búcsút a Kossuth-díjas zenésztől.

Balázs Fecó
Fotó: Szabolcs László / Ripost

 

Nagy Grófo – december 3.

A roma folklór királya szintén a koronavírus áldozata lett. Már épp kezdte jobban érezni magát, amikor hirtelen rosszra fordult az állapota. Végül öt nappal karácsony előtt, négylovas hintóval öt órás temetés során vettek végső búcsút tőle.

Kis Grófo oldalán édesapja, Nagy Grófo
Fotó: Instagram

 

Pécsi Ildikó – december 5.

A Kossuth-díjas színésznő nem tudott imádott szerelme, Szűcs Lajos nélkül létezni, akivel több mint ötven évig éltek boldogságban és szeretetben. Férje júliusi halála óta egyre romlott az állapota, végül csendben, békében örök álomra szenderült.

Pécsi Ildikó
Fotó: Sulyok László / Ripost

 

Körtvélyessy-Egerszegi Judit – december 11.

Körtvélyessy Zsolt felesége csak egyszer ölelhette magához első kisunokáját, Lilikét, aki lánya, Kinga és L.L. Junior szerelmének gyümölcse. Az asszony koronavírusos lett, néhány hét alatt pedig a mindig vidám, csinos művészt teljesen legyűrte a betegség.

Körtvélyessy-Egerszegi Judit
Fotó: MTVA

 

Bergendy István – december 14.

A Bergendy együttes alapítója 81 éves korában, a koronavírus szövődményeinek következtében hunyt el.

Bergendy István
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Az ő nevéhez fűződik a Süsü, a sárkány, a Futrinka utca, valamint több örökzöld sláger zenéje.

Borítókép: Gesztesi Károly színész, a DTK Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó / Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában