így tervezi a jövőt

2021.11.11. 10:50

Exkluzív vallomás Palik Lászlótól: lezárta a múltat

Palik László a HOT! magazinnak adott exkluzív interjút.

Forrás: TV2

Palik László hamarosan betölti a 60-at, ami egyáltalán nem látszik meg rajta a mindennapos sportolás miatt. Ennyi idősen az ember általában már elkezd a nyugdíjas évekre gondolkodni, ám Palik egyáltalán nincs így ezzel. Egyetlen dologra törekszik: hogy az adott körülmények között kihozza a legtöbbet a pillanatból.

– Nem révedek a múltba, és nem kutatom a jövőt sem. A jövő a mi kezünkben van, és ma hozzuk létre. Ha valamitől boldog vagyok, az az, hogy nekem még mindig van jelenem

– ecsetelte a HOT! magazinnak.

A HOT legfrissebb címlapja

Azt pedig, hogy van jelene, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy éppen új dologba vágta a fejszéjét: közel a hatvanhoz betör az online világba és a rádiózásba, a Palikék Világa by Manna című műsorával a YouTube-ra gyárt videókat, miközben a Manna FM-en is hallhatók majd a beszélgetései. Adott a kérdés: mi oka volt annak, hogy televíziósként ebbe az irányba terelődjön?

– Az online világ már nem a jövő, hanem nagyon súlyosan a jelen elsődleges médiaeszköze. Látom a gyerekeimet, hogy klasszikus médiatartalmat (amiben én felnőttem, és amiben a munkás éveimet töltöttem) nem fogyasztanak, csak és kizárólag online tartalmat. De a gyerekeimnél idősebb korosztály is az online tér felé fordul már.

A klasszikus értelemben vett lineáris televíziózás hatalmas változáson megy át. Ami biztos, hogy amit mi, televíziósok megtanultunk évtizedeken át, azt nem kell kidobni a kukába – árulta el László.

– Televíziósként átmegyünk tartalomszolgáltatóba, pusztán a tartalom eljuttatásának módja változott meg. Dacára a koromnak, nem tudom azt mondani, hogy kérem szépen, én a televíziózást gyakoroltam, és praktizáltam benne egy életen át, mert akkor a fogyasztó azt mondja, hogy „Palik bácsi, bukta!” Meg kellett értenünk az idő hívó szavát, és azt gondolom, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor ebbe tartalom-előállítóként belefoghattam.

Az életkoromat tekintve azt hiszem, hogy ez az utolsó nagy kihívás, amelybe belevágok.

Nagyon nagy ambícióval és lelkesedéssel fogtunk bele a kollégáimmal, és halálosan izgulunk, hogy tudunk-e jót teremteni, nézettett, fogyaszthatót alkotni ebben a világban is.

Ma már nem is gondol az Exatlon Hungaryvel kapcsolatos élményeire, csak a jövőbe tekint. Az egykor oly híres sportközvetítései is a múlt ködébe vesznek, ám az új formátumnak lesz egy olyan része, amikor ismert emberekkel futás közben készít interjút. De vajon hiányzik-e neki a sportközvetítésekkel járó adrenalinlöket?

– Nem töltöm azzal az időmet, hogy a múltat elemezzem, és nem vagyok jövőkutató sem.

Ha adott pillanatban nehéz, fajsúlyos, jó feladata van az embernek, amire törekszik, hogy azt megoldja, akkor nincs ideje arra, hogy hiányoljon valamit.

Ahogy éppen három évvel ezelőtt sem tudtam volna válaszolni arra, hogy mi lesz három év múlva, most sem tudok. Ehhez képest három csodálatos, harcos évet tudok magam mögött.

További részletek a HOT! magazin csütörtöki számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!