Nehéz sors

2022.01.02. 08:25

Damu Roland két évvel a halála előtt öngyilkosságot kísérelt meg

2019-ben a rendőrök törték fel a zűrös életű színész ajtaját, azonnal kórházba szállították.

A december 27-én elhunyt Damu Roland élete sajnos tele volt drámával, tragikus fordulattal - írja a Ripost.

A Ripost 2019 október elsején elsőként számolt be arról, hogy Damu öngyilkosságot kísérelt meg egy VIII. kerületi lakásban. Gyógyszereket vett be, majd alkoholt fogyasztott. A Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, ahonnan másnap saját felelősségére távozott.

A rendőrséget akkor vélhetően egy ismerőse értesítette, aki tudott arról, mire készül. A kiérkező rendőröknek úgy kellett betörniük a lakás ajtaját, hogy megmenthessék a színészt.

Rolandot a sürgősségi betegellátó és toxikológiai osztályra szállították, ahol nagyon szigorú biztonsági szabályok uralkodnak, nem lehet csak úgy ki-be sétálni, és térfigyelő kamerarendszer is működik. Amikor 2019-ben odalátogattunk, hogy Damu hogyléte felől érdeklődjünk, meglepő választ kaptunk.

„Igen, valóban volt egy Damu Roland nevű betegünk, de ő már nincs itt. Éjszaka a saját felelősségére elhagyta a kórházat„ - mondta akkor a kórház egyik dolgozója.

Damu Facebook-profiljára pillantva több videó is arról árulkodott, hogy szerelmi bánata lehetett. Később a Borsnak ezt megerősítette, hozzátéve, hogy alkotói válságba is került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!