Bulvár-celeb

2023.04.19. 06:30

„Úgy halt meg, ahogy élt: szépen” – utolsó perceiben imádott felesége volt Török Ádám mellett

Próbák, megbeszélések vártak volna rá, a legendás zenész nem készült még elmenni.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Török Ádám tele volt tervekkel, amelyek már soha nem valósulnak meg – írja a Bors. A kivételes tehetségű muzsikus az otthonában hunyta le örökre a szemét. 

 

Amikor a magánéletéről faggatták, sosem volt rest elárulni, hogy az élete utolsó egyharmadát földöntúli boldogságban töltötte. Rátalált ugyanis arra a nőre, akire talán mindig is vágyott. A felesége, Dóra gondoskodó szeretete mindennél fontosabb volt számára.

Abban a házban lakunk a feleségemmel, ahol a Pata Negra van. Jó húsz éve élünk errefelé Dórikával, köszönhetően annak, hogy őt megtaláltam. Rengeteg barátnőm volt, előtte három feleségem, aztán ő maradt mellettem. Nemcsak aranyos, szép kis nő, hanem okos, kiváló újságíró, remek ember. Én már a hetvenötödik évemben vagyok; ő az, aki törődik velem, betakar, eltakar

– nyilatkozta egy évvel ezelőtt az egyik utolsó interjújában Ádám. 

Forrás: Török Ádám/Facebook

Ez azért fontos, mert imádott Dórija volt vele az utolsó pillanataiban is, ami azt jelenti, hogy a zenész a lehető legnagyobb biztonságban és szeretetben érezhette magát az útja végén is.

A Bors  információi szerint Török Ádám az otthonában, álmában hunyt el. Este bármilyen panasz nélkül feküdt le aludni, még meg is jegyezte szerelmének, hogy „milyen jó, hogy mi ilyen boldogok vagyunk”. Hajnalban a felesége arra riadt fel, hogy Ádám furcsán veszi a levegőt. Dóri hívta a mentőket, akik Ádámot sokáig próbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel. A legenda április 18-án, kedden hajnalban örökre lehunyta a szemét. A felesége karjaiban halt meg.

Németh Alajos, Lojzi, a Bikini együttes alapítója jó barátja volt Török Ádámnak. 

Megrendültem, nagyon fog hiányozni. Mert azonkívül, hogy zseniális zenész volt, ő az az ember, akit tényleg mindenki szeret. Olyan volt az egész ember, ez a szerethetőség benne volt a dalaiban, az egész lényében, a jóképű külsejében. És mindenkinek az apja volt, ő adott kenyeret a Miniben vagy 30-40 zenésznek, billentyűsöknek, basszgitárosoknak! Óriási figura volt, engem ezt sokan nem tudják, ő fedezett fel. Hallott játszani valahol, elkérte a címemet, és egyszer csak megjelent az újpesti lakásunknál és becsöngetett. Én még szinte kölyök voltam, majd elájultam, amikor megkérdezte: »Te, Lojzika, nem akarsz jönni velem zenélni?«

– mondja Németh Alajos. Lojzi szerint Török Ádám halála váratlan volt, május 8-án ő is fellépett volna barátja 75 éves koncertjén. 

Fotós: Bach Máté / Forrás: Bors

Az vigasztal, hogy a halál minősíti az életet és ő úgy halt meg, ahogy élt, szépen… Én még sok évet adtam volna neki, de ő csak lefeküdt aludni és nem kelt fel, álmában érte a halál, lehet, furcsán hangzik, de ennél szebb halál nem létezik. Ijesztő is Ádám halála, annyian elmentek már a korosztályunkból...

 – mondta megrendülten a zenész.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában