Jó irány

2018.06.06. 07:20

Javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését a Világbank

A Világbank 0,3 százalékponttal 4,1 százalékra javította a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a januárban publikált értékhez képest - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán reggel.

„Ezzel – több nemzetközi gazdasági-pénzügyi intézmény után a szervezet elemzői is elismerik, hogy a magyar gazdaságpolitika jó irányba tart” – tette hozzá a szaktárca. A Nemzetközi Valutaalapot, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot, majd a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) követően immár a Világbank szakértői is elismerik a kormány munkahelyteremtésre, adócsökkentésekre és béremelésekre épülő, egyben növekedésösztönző gazdaságpolitikájának eredményeit – írta a Pénzügyminisztérium.

A Világbank kedd késő este publikált, Global Economic Prospects című, félévente megjelenő kiadványában hozta nyilvánosságra a legfrissebb prognózisát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában