Turisztikai nyitás

2020.05.30. 14:07

A magyarok is nyaralhatnak idén Görögországban

Magyarország is rajta van a görög turisztikai nyitás országlistáján, amelyet Athén pénteken tett közzé.

Forrás: Shutterstock

A kormány bejelentése szerint

június 15-étől 29 országból érkezhetnek ismét nyaralók Görögországba,

amely a koronavírus-járvány okán számos államhoz hasonlóan tavasszal lezárta határait. Az érkezőket vaktában kiválasztva tesztelik, hogy nem koronavírus-fertőzöttek-e.

Görögországba amelynek hazai össztermékét 20 százalékban a turizmus adja tavaly 33 millió külföldi látogatott, amiből 19 milliárd euró jövedelme származott a mediterrán országnak.

Athén szigorú korlátozásokat vezetett be a járvány ellen és még idejében, aminek eredményeként az országban mindössze alig háromezer fertőzést jegyeztek fel.

Ez kimagaslóan kedvező adat az Európai Unió többi országához képest.

A további 28 ország, melynek állampolgárai előtt Görögország megnyílik június derekán: Németország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izrael, Svájc, Japán, Málta, Új-Zéland, Észak-Macedónia, Albánia, Észtország, Bulgária, Kína, Horvátország, Ausztrália, Lettország, Litvánia, Libanon, Dél-Korea, Szerbia, Montenegró, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Finnország.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában