védekezés

2020.05.26. 15:04

Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol eddig

A Mol-Lub, a Mol kenőanyagok gyártásával foglalkozó leányvállalata márciusban, mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására. Az alapanyagot, az etanolt magyar forrásból szerzik be, így magyar beszállítótól, magyar cég gyártja a Mol Hygi fertőtlenítőszert.

Bkscsaba, 2020. prilis 16. Rendrk kipakoljk a Mol sajt gyrts, Hygi elnevezs kz- s felletferttlent szereit a Bks Megyei Rendr-fkapitnysg pletnl Bkscsabn 2020. prilis 16-n. A koronavrus elleni vdekezs rdekben a cg megkezdte a Magyarorszgon hinycikknek szmt kz- s felletferttlent termkek gyrtst. A vllalatcsoporthoz tartoz, kenanyagok gyrtsval foglalkoz MOL Lub Kft. mindssze kt ht alatt lltotta t almsfziti zemnek egyik, korbban szlvdfolyadkot kszt gyrtsort. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek, amióta március végén a gyártásba fogott, múlt héten a nagykereskedelmi partnerek kiszolgálását is elkezdte. Mintegy 600 ügyfélhez jutott el a fertőtlenítőszer. – közölte a cég kedden az MTI-vel.

A következő hónapok a piaci igények megismeréséről, és a termékpaletta bővítéséről, valamint a gyártási kapacitás fejlesztéséről szólnak majd – tudatta Vida Szabolcs, a Mol-Lub Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben.

Borítókép: Rendőrök kipakolják a Mol saját gyártású, Hygi elnevezésű kéz- és felületfertőtlenítő szereit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületénél Békéscsabán 2020. április 16-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában