zöldebb közlekedés

2021.09.09. 06:49

Ismét lehet pályázni elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlására

A kormány elkötelezett az elektromobilitás népszerűsítése és a környezetkímélő járművek elterjedésének támogatása mellett.

Budapest, 2021. augusztus 10. Egy érdeklődő biciklizik az elektromos rásegítésű kerékpárok átadásán az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Már a tízedik fordulójánál tart az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat – jelentette be Schanda Tamás.

A parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, a kormány eddig több mint ötezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá 550 millió forinttal.

Az egymilliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakasza szeptember 6-án, reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint.

„A kormány elkötelezett az elektromobilitás népszerűsítése és a környezetkímélő járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen ezek közelebb visznek klímavédelmi céljaink eléréséhez. A közlekedés zöldítésére azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert az ágazat az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mintegy ötödéért felel. A szektor a közelmúltban elfogadott Nemzeti tiszta fejlődési stratégia szerint is leginkább a tisztább üzemanyag-felhasználással, első helyen a villamos energia térnyerésével válhat klímabarátabbá” – emelte ki Schanda Tamás.

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. szeptember 10.-én éjfélig lehet benyújtani.

Borítókép: Egy érdeklődő biciklizik az elektromos rásegítésű kerékpárok átadásán az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában