jótékonyság

2021.11.17. 11:26

Higiéniai papírtermékekkel támogatnak hátrányos helyzetű családokat

Négyszáz négytagú családot lát el országszerte egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír Kft. a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül; az adományt kedden adták át a szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek.

Budapest, 2021. november 16. Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezetõ igazgatója (b) és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetõje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Betegápoló Irgalmasrend és a Vajda-Papír sajtótájékoztatóján a Szeretetszolgálat “Befogadás Háza” Családok Átmeneti Otthona intézményének a kertjében 2021. november 16-án. Több száz hátrányos helyzetû családot lát el országszerte egy évre elegendõ higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hálózatában. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A szeretetszolgálat és a cég közös közleményében azt írta: a vállalat több mint 15 millió forint értékben 10 tonnányi higiéniai papírterméket – toalettpapírt, papír zsebkendőt és háztartási papírtörlőt – adományozott a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, kórházainak és idősotthonainak.

A tájékoztatás szerint Kozma Imre, az irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az adomány átvételekor ismertette: a szeretetszolgálat országszerte 312 intézményben, 103 önkéntes csoportban és mintegy száz projekthelyszínen támogatja a bajba jutott embereket.

A Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza családok átmeneti otthonaiban a lakhatásukat elvesztett, krízishelyzetbe került szülők és gyermekeik kapnak segítséget ahhoz, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba – tette hozzá, kiemelve: ebben

létfontosságú szerepe van a társadalom tehetősebb részének, akik jótékonysági szervezeteken keresztül segíthetik ehhez hozzá a rászorulókat.

A Vajda-Papírral közös akcióban is a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik megsegítését tűzték ki célul – közölte.

A jótékonyság és a magánadományozás tekintetében egyre erősödik a magyar emberek aktivitása, de a magyar lakosság csaknem fele még nem rendelkezik a személyi jövedelemadója felajánlható 1 százalékáról – idézték az alapító elnököt, aki bízik abban, hogy az akció felhívja a figyelmet arra:

együtt erősebbek vagyunk és együtt könnyebben tudjuk orvosolni a társadalmi problémákat.

A közlemény szerint Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a cég fontos küldetése a társadalmi felelősségvállalás, az adományozás népszerűsítése. A koronavírus-járvány okozta nehézségek különösen felerősítik a közös tehervállalás, a segítségnyújtás szükségességét – tette hozzá. Örömét fejezte ki, hogy az adományból a szeretetszolgálat zuglói családok átmeneti otthonának valamennyi lakója – 30 család, 120 ember, köztük 86 gyermek – részesül.

Felidézték: a Vajda-Papír 2020-ban jótékonysági akció keretében több mint 15 millió forint értékben több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, 2021 májusában pedig a szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait támogatta hatezer hátrányos helyzetű gyermeknek egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel. A cég továbbá a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a „Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott – olvasható a közleményben.

Borítókép: Vajda Attila (balról) és Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Családok Átmeneti Otthona intézményének a kertjében 2021. november 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában