Időjárás

2017.09.06. 05:47

Esős, de meleg idő lesz ma

Szerdán változatos időre számíthatunk, többfelé eshet, a hőmérséklet viszont emelkedni fog.

Szerda hajnalban az ország középső harmadán többnyire kevés felhőre számíthatunk, nyugaton és északkeleten azonban felhősebb idő valószínű, az utóbbi tájakon kisebb eső vagy zápor is kialakulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a nyugati szél. Hajnalra jellemzően 10 és 15 fok közé ereszkedik a hőmérő higanyszála, a szélcsendesebb, derültebb tájakon pára- és ködfoltok képződhetnek.

Szerda délután északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, a kora délutáni óráktól az ország északi részén és a főváros térségében már záporok alakulhatnak ki. Késő este a csapadék tovább terjeszkedhet kelet-délkelet felé. Az északnyugati szél gyenge marad, de a Kisalföldön megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó vize átlagosan 19-20 fokos, a Fertő 17, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak 22, a Tisza-tó pedig 21 fokos.

A Duna vize 18 és 21 fok között változik, Komáromnál a leghidegebb, Mohácson a legmelegebb. A Tiszán a legalacsonyabb hőmérsékletet (16 fokot) Szolnokon mérték, Szegednél a legmagasabbat 23 fokot.

Az Adrián hajnalban 18 fokot mértek, napközben 25-28 fok körül alakul a hőmérséklet, változatos, de többnyire napos idő várható, a tenger vize a horvát partoknál 23-26 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!